- Vesti -

Jadranka Barjaktarović tražila zaštitu od policije zbog nove pesme

Crnogorska pevačica Jadranka Barjaktarović, kako navodi, podnela je prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja i pretnji. Naime, razlog za prijavu su komentari nakon emitovanja spota za pemu "Crna Gora je moj dom", zbog kojih se ona osetila ugroženo i uznemireno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

"Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osećaj zabrinutosti i straha", rekla je pevačica.

Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene, smatra ona.

Bura zbog nastupa pevačice: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije" VIDEO

"Imajući u vidu ukupno političko i društveno stanje, atmosferu podeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih", navela pevačica u svom saopštenju koje su preneli crnogorski mediji.

Jadranka je zatražila pravnu zaštitu od države, odnosno zahteva od nadležnih organa da kazne "govor mržnje prema ženama".

"Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigurnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji", dodala je Jadranka u svom saopštenju.

Jadranka Barjaktarović posle meteža - isključena

Nakon što je spot za pesmu "Crna Gora je moj dom" pre nekoliko dana objavljen, na društvenim mrežama je počeo da se deli skrinšot iz spota uz potpis "Da li ste za dom spremni". Od tada je post skinut, ali je počela lavina negativnih komentara na račun pevačice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu