Nije završila: Megan Markl navodno sprema novu "bombu"

Megan Markl će, prema pisanju stranih medija, iskoristiti intervju koji je "razdrmao" kraljevsku porodicu, ali i čitav svet, kako bi lansirala svoju političku karijeru.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2021.

09:39

Nije završila: Megan Markl navodno sprema novu
Foto: Profimedia

Naime, tek što je američki predsednik Džo Bajden ušao u Belu kuću, i nakon priča da će se kandidovati i na narednim izborima, sada je navodno došao red i na Megan Markl.

Kako piše Daily Mail, pozivajući se na glasine, Megan Markl je iskoristila intervju kod Opre Vinfri da započne svoju političku karijeru u SAD, te ostvari ideju da jednog dana postane predsednica SAD.

Neimenovani laburista iz vlade Tonija Bleira pomenutom mediju rekao je da iz Vašingtona ima informacije da se vojvotkinja povezala s demokratima u SAD-u te da je intervju kod Opre bio prvi korak ka predsedničkoj trci. Portparol prinčevskog para odbio je da komentariše takve navode.

Markl je navodnon nakon što se verila sa Harijem odbila da se odrekne američkog državljanstva upravo zato da bi jednog dana mogla da se bavi politikom, a veoma ju je frustriralo što joj je kao članici kraljevske porodice bilo zabranjeno da iznosi političke stavove.
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
O intervjuu Megan Markl i princa Harija oglasila se i Bela kuća, a već je od ranije poznato da su američki predsednik i princ Hari veliki prijatelji.

Portparolka Bele kuće, Džen Psaki pozdravila je njihov potez i to što su imali hrabrosti da otvoreno progovore o svom mentalnom zdravlju.

"Predsednik veruje u činjenicu da je potrebna velika hrabrost da se izađe pred javnost i progovori o sopstvenim borbama s mentalnim zdravljem te da se ispriča ta priča", rekla je Psaki na pitanje ima li američki predsednik Džo Bajden svoj stav o intervjuu koji su dali Megan i Hari, piše Daily Mail.

Procurio mejl u kom Megan govori o Kejt Midlton

Dodala je da su princ Hari i njegova supruga Megan Markl "privatni građani".
Foto: EPA/ ANDY RAIN
"Nećemo dalje komentarisati ništa u vezi sa intervjom koji su dali, te naglašavamo da su oni privatni građani. Napominjem da imamo dobar odnos s čelnicima Velike Britanije", rekla je ona.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil imaju već godinama sjajan odnos s princem Harijem. Prijateljstvo američke prve dame i britanskog princa započelo je još pre sedam godina, dok je Hari obavljao kraljevske dužnosti. Upoznali su se u Vašingtonu, a iako je među njima 33 godine razlike, povezali su se odmah zbog svojih interesa. Džil Bajden je zatim bila i na igrama Inviktus u Londonu, nakon čega su održali kontakt.

Megan Markl i princ Hari su u velikom intervjuu koji su dali voditeljki Opri Vinfri otkrili brojne šokantne činjenice. Markl je otvoreno iznela optužbe protiv kraljevske porodice za rasizam, za povredu osećanja, širenje laži pa čak i za gubitak volje za životom zbog čega je, kako tvrdi, razmišljala o oduzimanju svog života dok je bila trudna sa sinom Arčijem. I sam Hari je život u palati i kraljevskoj porodici opisao kao zarobljeno okruženje i tvrdi da nije znao kome da se obrati za pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: