- Vesti -

Osuđen Rasta, dobio 12 meseci kućnog zatvora

Reper Stefan Đurić Rasta osuđen je na 12 meseci kućnog zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, prenose mediji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je održano ročište na kojem se razmatralo o sporazumu o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Đurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

Sa ovog ročišta je, prema zakonu, isključena javnost, tako da novinari nisu mogli da mu prisustvuju. Ročište je održano pred sudijom za prethodni postupak, koji je, potvrdio sporazum, Đuriću kao i Luki B. izrekao je presudu sa kaznama koje su dogovorili sa tužiocem.

Na ovaj način izbegmnuto je suđenje i mogućost izricanja težih kazni. Prema sporzumu koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Đurić je priznao nedozvoljeno držanje više od pola kilograma skanka za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a Luka B. nedozvoljeno držanje 90 grama kokaina za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana "klasičnog zatvora".

Njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri meseca od hapšenja u oktobru prošle godine. Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo - preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine, pa je predmet prešao na nadležnost u Prvi osnovni sud. Sporazume će pred sudom zastupati Više javno tužilaštvo jer su sa njim zaključeni. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije poverovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu