Nije mogao da ćuti: Kraljica podržala istup princa Vilijama u javnosti

Tokom jučerašnje posete jednoj školi u istočnom Londonu, vojvoda od Kembridža stao je u odbranu kraljevske porodice, čime je postao prvi član koji je javno progovorio o intervjuu koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri, a koji je uzburkao svetsku javnost. Navodno, kraljica je podržaa Vilijama u ovom istupanju.

Život

Izvor: B92

Petak, 12.03.2021.

11:00

Nije mogao da ćuti: Kraljica podržala istup princa Vilijama u javnosti
EPA-EFE/Brian Lawless / POOL

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt navodno su duboko uznemireni intervjuom u kom je Megan optužila neimenovanog člana porodice da je izrazio zabrinutost zbog boje kože njene bebe.

Nakon gotovo dvodnevne ćutnje, kraljica Elizabeta je u utorak uveče objavila pažlivo sročenu izjavu u kojoj navodi da ju je intervju rastužio, ali i da se kraljevska porodica "nekih stvari i događaja seća drugačije", prenosi T portal.

Kraljica je nakon toga stvar preuzela na sebe, najavivši da će lično razgovarati sa Harijem, a osoblju, koje je takođe potreseno bombastičnim intervjuom, zabranila je javne istupe na tu temu.

U sklopu projekta mentalnog zdravlja učenika, koji je Kejt pokrenula u osnovnim školama 2018. godine, princ Vilijam i Kejt su posetili školu u istočnom Londonu, gde su ih sačekali novinari sa brdom pitanja, a Vilijam je izjavio kako "njihova porodica nije rasistička".

Takođe, rekao je i da nije još razgovarao sa svojim bratom Harijem, ali da planira to da učini.

Izvori bliski palati kažu da je Vilijam vrlo dobro postupio, s obzirom na emocije i ogroman značaj cele priče, a Dejli mejl piše kako su Bakingemska palata i Klarens Houms, zvanični domovi kraljice Elizabete II i princa Čarlsa, podržali Vilijamov istup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: