"Spreman sam da umrem za slobodu govora"

Čuveni britanski voditelj Pirs Morgan, koji je dao otkaz u emisiji "Good Morning Britain", jer su ga mnogi napali zbog komentara o Megan Markl nakon intervjua koji je šokirao mnoge širom sveta, poručio je da je spreman da umre za slobodu govora.

Život

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2021.

12:30

Foto: Profimedia

Ovaj voditelj (55) jedan je od najpoznatijih mrzitelja Megan Markl, a proteklih dana u emisiji je otvoreno govorio o tome da joj ne veruje ni reč. On je nakon intervjua koji su Megan Markl i princ Hari dali američkoj voditeljki Opri Vinfri rekao da oni ne poštuju monarhiju.

Tokom rasprave sa kolegom Aleksom Klešom, Morgan je juče otišao usred emisije, a kasnije je objavio da se ne vraća.

"U ponedeljak sam rekao da ne verujem ni reč Megan Markl u intervjuu kod Opre. Imao sam vremena da razmislim o ovome što sam rekao, i još joj ne verujem. Ako vi verujete, u redu. Spreman sam da umrem za slobodu govora. Hvala za svu ljubav i mržnju. Idem da provedem više vremena sa svojim stavovima", napisao je Morgan na Tviteru.

"Megan je lagala"

On se definitivno neće vratiti u emisiju, saopštili su juče iz ITV, mreže na kojoj se emituje jutarnji program koji je vodio. Podsetimo, Pirs Morgan je nedavno izjavio kako "ne bi verovao Megan Markl ni da mu čita vremensku prognozu", nakon intervjua koji su ona i britanski princ Hari dali Opri Vinfri, a u kom su otkrili do sada nepoznate detalje o svom životu u kraljevskoj porodici.

U nizu tvitova koje je objavljivao neposredno nakon što je intervju emitovan, voditelj je branio kraljicu i monarhiju, ali je i odgovarao na optužbe Megan Markl za rasizam koji je doživela kada je bila deo kraljevske porodice, čak je i vređajući da je sve odglumila.

"Da li je kasno za nominacije za Oskara?", "Ne bih verovao Megan Markl ni da mi čita vremensku prognozu", samo su neke od njegovih objava.

Nezadovoljni gledaoci su pokrenuli lavinu komentara na društvenim mrežama, nezadovoljni ovakvim njegovim stavom i komentarima. Izgleda da im je zahtev da Pirs ode konačno i uspeo.

Nakon dva dana, stigla je i reakcija Bakingemske palate na niz optužbi koje su iznete u ovom intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: