Otac Megan Markl: "Ne mislim da je kraljevska porodica rasistička"

Tomas Markl, otac britanske vojvotkinje od Saseksa Megan, izjavio je danas da ne misli da je britanska kraljevska porodica rasistička i nada se da je navodna primedba člana porodice o tamnoj koži njegovog unuka samo jedno glupo pitanje, prenosi Rojters.

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

10:17

Otac Megan Markl:
Foto: Profimedia

"Izuzetno poštujem kraljevsku porodicu i uopšte ne mislim da je ona rasistička. Ne mislim ni da su Britanci rasisti, pre mislim da je Los Anđeles rasistički, da je Kalifornija rasistička, ali ne mislim da su to Britanci", rekao je Markl za ITV.

"Ne bih verovao Megan Markl ni da mi čita vremensku prognozu"

Rojters prenosi da je on izrazio nadu da je problem koji se navodno stvorio oko toga koje će boje biti dete njegove ćerke i princa Harija i koliko će ono biti tamno, samo glupo pitanje koje je neko postavio, a ne da se radi o rasističkoj izjavi i da bi to moglo biti najjednostavnije objašnjenje.

Megan je ranije rekla da je njenom sinu Arčiju, koji sada ima godinu dana, uskraćena titula princa pre rođenja, jer je u kraljevskoj porodici postojala zabrinutost oko toga koliko bi njegova koža mogla biti tamna kada se bude rodio.

Od reči Megan Markl trese se britanski dvor: "Promenili su pravila da moj sin ne bi bio princ"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: