London reagovao na reči Megan: "Nema mesta rasizmu"

Ministarka za dečja prava Velike Britanije Viki Ford izjavila je danas da nema mesta rasizmu u društvu nakon što je Megan Markl, supruga princa Harrija, "optužila nekoga iz britanske kraljevske porodice da je bio zabrinut koliko će biti tamna koža deteta", preneo je Rojters.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

10:00

London reagovao na reči Megan:
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan, čija je majka Afroamerikanka, a otac belac, izjavila je da je u vreme dok je bila trudna i čekala rođenje sina Arčija (2), u palati izražena "zabrinutost oko toga koliko će tamna biti njegova koža kada se rodi."

"Rasizmu apsolutno nema mesta u našem društvu", rekla je Viki Ford za Skaj njuz.

Ona je dodala da nije gledala intervju princa Harija i supruge Megan Markl u emisiji Opre Vinfri na američkoj TV stanici CBS, koji je emitovan noćas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: