Princ Hari se plašio da će Megan završiti kao princeza Dajana

U TV nastupu koji se već naziva "intervjuom decenije", princ Hari je pričao kako ga je porodica finansijski odsekla, o pritiscima koje je trpeo zajedno sa svojom suprugom Megan Markl ali i kako mu se otac, princ Čarls, ne javlja više na telefon.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

09:13

Princ Hari se plašio da će Megan završiti kao princeza Dajana
Foto: Profimedia

Na pitanje u kakvim odnosima su sada sa kraljevskom porodicom, Hari je rekao da je u poslednjih godinu dana razgovarao s kraljicom, svojom bakom, više nego što su razgovarali u poslednjih nekoliko godina i priznaje da imaju stvarno dobar odnos. "Ona je moj vrhovni pukovnik, zar ne? Uvek će biti."

Upitan o svom odnosu sa ocem, princom Čarlsom - prestolonaslednikom - Hari je ipak zastao na trenutak.

Od reči Megan Markl trese se britanski dvor: "Promenili su pravila da moj sin ne bi bio princ"

"Na tome se može mnogo raditi", kaže. "Osećam se stvarno razočarano jer je prošao nešto slično, zna kakav je osećaj boli... a Arči mu je unuk. Ali istovremeno, naravno da ću ga uvek voleti, ali dogodilo se puno povreda ali jedan od mojih prioriteta jeste da pokušam da izlečim taj odnos."

Opra je zamolila Harija da prokomentariše Meganine ranije komentare i tvrdnje da su ga pojedini članovi kraljevske porodice pitali o rasi njihove buduće dece.

Ceo svet čeka intervju: "Ovo je osveta"

"Taj razgovor nikada neću javno podeliti", odgovara Hari.

"U tom trenutku mi je bilo neugodno, bio sam pomalo šokiran", kaže on, dodajući da se ovaj razgovor vodio "odmah na početku" njihove veze.

"Nikada im to neću oprostiti", rekao je on.
Foto: Profimedia/CBS
Kaže da je do njegovih ugovora sa Netfliksom i Spofitajem došlo kad ga je njegova porodica "doslovno finansijski odsekla", uskratili su mu gotovo sav novac, a on je pak odjednom morao sam da plaća i sigurnosne snage.

Intervju decenije: Markl razmišljala o samoubistvu, Dvor se pitao "koje boje kože će biti Arči"

Ali kaže da ima novac koji mu je majka ostavila.

Princ Hari povlači paralele između tretmana Megan i njegove majke, princeze Dajane.

"Zaista mi je laknulo i srećan sam što sedim ovde i razgovaram s vama sa suprugom kraj sebe", kaže.

London reagovao na reči Megan: "Nema mesta rasizmu"

"Jer ne mogu da zamislim kako je moralo da bude mojoj majci koja je sama prolazila kroz ovo pre svih tih godina, jer ovo je sve bilo neverovatno teško za nas dvoje - ali barem smo se imali jedno drugo", dodaje Hari

Podsetimo, baš kao što su to učinili Hari i Megan, i Harijeva pokojna majka Dajana odrekla se titule 'Njeno kraljevsko visočanstvo' u vreme razvoda od princa od Velsa u avgustu 1996.

Preminula je naredne godine u fatalnoj automobilskoj nesreći u Parizu. Vozač je bio pod uticajem alkohola, a automobil su pratili paparaci-fotografi na motorima u trenutku kada se dogodila nesreća.
Foto: Profimedia
Hari poriče da je ikad "zaslepeo" svoju baku kraljicu odlaskom iz kraljevske porodice i odstupajući s kraljevskih dužnosti.

"Nikad nisam zaslepeo svoju baku, previše je poštujem", kaže Hari Opri.

Kaže da je imao tri telefonska poziva s kraljicom pre prve izjave kojom je najavio da će se on i Megan povući.

S ocem je razgovarao dva puta, kaže, "pre nego što je prestao da prima moje pozive".

A kada ga je Opra pitala zašto je princ Čarls prestao da razgovara sa njim, Hari je odgovorio: "Jer sam stvar uzeo u svoje ruke".

"Moja najveća briga bila je ponavljanje istorije"

Hari je rekao da su on i Megan želeli "predahnu" od "neprestane navale posla" s kojom su se suočavali kao radni članovi kraljevske porodice

"Moja najveća briga bila je ponavljanje istorije, i ono što sam video je da se istorija zaista ponavlja."

No rekao je da je ovaj put to "daleko opasnije" u poređenju sa situacijom njegove majke, uzimajući u obzir rasu i dimenzije društvenih mreža.

Rekao je da je tražio pomoć, ali da je nije dobio i da mu je umesto toga kontinuirano govoreno "to je tako".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: