Podigli Balaševiću spomenik, pa mu spevali pesmu: "Ovakvu bol još nisam osetio" VIDEO

Prošlo je 12 dana od kako nas je preminuo Đorđe Balašević, ali njegovi obožavaoci i dalje ne prestaju da mu odaju počast. Tako su Ante i Luka Žužul odlučili da napišu "Đoletovu pesmu".

Život

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2021.

09:26

Podigli Balaševiću spomenik, pa mu spevali pesmu:
TANJUG/ JAROSLAV PAP

Kako kažu, nastala je dan posle Balaševićeve smrti, a njih dvojica su je zajedno snimili i video-snimak objavili na društvenoj mreži Fejsbuk. U samo nekoliko dana video-snimak je podeljen 300 puta, a pregledan 18.000 puta.

"Balašević je nama dao pregršt pesama, mi njemu možemo samo jednu, makar i ovakvu, na brzinu napravljenu. I kad pročitate da su u nekom gradu digli prvi njegov spomenik, setite se da je prvi iznad naših glava i da mi nismo čekali da umre. Hvala ti, Đole...", napisao je u objavi Luka Žužul.

U video-snimku se vidi da njih dvojica sede i sviraju ispred zida na kojem je velika kamena glava Đorđa Balaševića. Oni su mu podigli spomenik pre gotovo dve godine u dvorištu svoje porodične kuće kuće u Grubinama, u Imotskoj krajini.

"Mi nismo slušači, mi volimo Balaševića", objašnjava Ante. Luka je kupio prvu kasetu sa Balaševićevim pesmama kada je imao deset godina. Od kad je počeo da ga sluša, više nije prestajao. Danas, kako kaže, ima sve što je Balašević objavio, ali i ono što nije.

"Svaka Balaševićeva pesma ima svoj događaj u mom životu. Uz neku sam se napio, uz neku poljubio, rasplakao, razbio se u autu... Nema događaja u mom životu a da Balašević nije bio tu, nema nijedne svirke u društvu a da nismo svirali Balaševića. Izabrati najbolju pjesmu, to je nemoguće", kaže Luka.

Žao mu je što nije upoznao Balaševića, objašnjava.

"Umirali su mi bliži ljudi, ali ovoliku bol još nisam osetio. Po tome možeš prepoznati dobrog čoveka. To ne znači da je, ako neko ne sluša Balaševića, nužno loš. Ali, ako sluša Balaševića, sigurno je dobar", zaključuje Luka Žužul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: