- Vesti -

Podigli Balaševiću spomenik, pa mu spevali pesmu: "Ovakvu bol još nisam osetio" VIDEO

Prošlo je 12 dana od kako nas je preminuo Đorđe Balašević, ali njegovi obožavaoci i dalje ne prestaju da mu odaju počast. Tako su Ante i Luka Žužul odlučili da napišu "Đoletovu pesmu".

Izvor: B92, Večernji.hr
Podeli
TANJUG/ JAROSLAV PAP
TANJUG/ JAROSLAV PAP

Deo stihova "Đoletove pesme"

"Reći ćeš "Umro sam" A ja ću reći "Lažeš" / Ne umire onaj / Što stihove slaže ...

Pusti da ja jednom / Tebi smanjim boli / Da ti pjesmom kažem / Koliko te volim"

Kako kažu, nastala je dan posle Balaševićeve smrti, a njih dvojica su je zajedno snimili i video-snimak objavili na društvenoj mreži Fejsbuk. U samo nekoliko dana video-snimak je podeljen 300 puta, a pregledan 18.000 puta.

"Balašević je nama dao pregršt pesama, mi njemu možemo samo jednu, makar i ovakvu, na brzinu napravljenu. I kad pročitate da su u nekom gradu digli prvi njegov spomenik, setite se da je prvi iznad naših glava i da mi nismo čekali da umre. Hvala ti, Đole...", napisao je u objavi Luka Žužul.

U video-snimku se vidi da njih dvojica sede i sviraju ispred zida na kojem je velika kamena glava Đorđa Balaševića. Oni su mu podigli spomenik pre gotovo dve godine u dvorištu svoje porodične kuće kuće u Grubinama, u Imotskoj krajini.

"Mi nismo slušači, mi volimo Balaševića", objašnjava Ante.

Američki profesor o Balaševiću, poredio ga sa Bobom Dilanom: "Ovo je smrt Jugoslavije"

"Dragi Đole, ja sam tvoj srpski jezik"

Odlazak Panonskog Mornara: Cela bivša Jugoslavija je u suzama

Luka je kupio prvu kasetu sa Balaševićevim pesmama kada je imao deset godina. Od kad je počeo da ga sluša, više nije prestajao. Danas, kako kaže, ima sve što je Balašević objavio, ali i ono što nije.

"Svaka Balaševićeva pesma ima svoj događaj u mom životu. Uz neku sam se napio, uz neku poljubio, rasplakao, razbio se u autu... Nema događaja u mom životu a da Balašević nije bio tu, nema nijedne svirke u društvu a da nismo svirali Balaševića. Izabrati najbolju pjesmu, to je nemoguće", kaže Luka.

Žao mu je što nije upoznao Balaševića, objašnjava.

"Umirali su mi bliži ljudi, ali ovoliku bol još nisam osetio. Po tome možeš prepoznati dobrog čoveka. To ne znači da je, ako neko ne sluša Balaševića, nužno loš. Ali, ako sluša Balaševića, sigurno je dobar", zaključuje Luka Žužul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu