"Poruka čovečanstvu" Đorđa Balaševića

Gimnazija Svetozar Marković u Novom Sadu objavila je priču o svom najpoznatijem učeniku - nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Život

Izvor: B92

Subota, 27.02.2021.

12:25

TANJUG/JAROSLAV PAP

Na svom Fejsbuk profilu, iz škole su se prisetili njegove posete od pre 12 godina, a kako kažu, tada je Balašević rekao da ima veliku tremu jer nastupa pred svojim starim profesorima.

Pored fotografija sa tog susreta, škola je podelila i fotografiju njegove pesme iz drugog razreda, pod naslovom "Poruka čovečanstvu".

"Rodiću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvek umiru", napisao je tada Đorđe Balašević.

Balašević je, podsetimo, preminuo 19. februara. Imao je kovid 19 i bio je u lošem stanju, a lekari sa Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu nisu mogli ništa da urade. Sahranjen je dan kasnije, u krugu porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: