- Vesti -

"Ko je više mrzeo i dalje pljunuo, taj je bio hadžija" VIDEO

Reagovanja na smrt Đorđa Balaševića ne prestaju, a pevačica Neda Ukraden oprostila se u svom stilu, te navela da će pesme poznatog kantautora zauvek živeti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Pročitajte još:

Bilja Krstić: Specijalnim nitima nas je očarao, dešavalo se da mu tapšem kao da sam u publici VIDEO

Jedna od prvih Đoletovih pesama: "Da ti imaš telefon..." FOTO

Dirljiv snimak iz bolnice: Doktorka posvetila objavu Balaševiću

Ona je poručila da su njegove pesme bile "univerzalne" i da je u njima "širio ljubav".

"Pričao je neke gorke istine", poručila je ona u "Jutru" na Prva TV, te rekla da je imala tu sreću da se često sreće sa njim.

Ukraden je izrazila najdublje saučešće porodici Đorđa Balaševića, te navela da je želela da dođe na sahranu, ali da je ona održana u krugu najuže porodice, kao i da nije važno da li se "neko pojavio ili nije".

"Ovaj region je izgubio jednog sjajnog autora, izgubio u smislu da ga prate uživo, ali njegove pesme će živeti zauvek", rekla je ona.

Govoreći o tome da za Đoletom plače ceo region, ona se setila da je uvek bilo priča o "vašima i našima", ali da je Balašević u svojim pesmama širio ljubav.

"Već 30 godina priča se jedna, druga priča - naši, vaši, plemena, taj kolektivni duh po krvi i tlu i tako dalje... A to je nešto što je potpuno suprortno ljudskoj prirodi", navela je ona.

Kaže i da to što je radio Balašević, radio je na "jedan divan način i šeretski i duhovit", ali je propovedao ljubav i poštovanje.

"I to je bilo skrajnuto svih tih godina. Ko je više mrzeo i dalje prljunuo je bio hadžija... Đole apsolutno zaslužuje najveće moguće poštovanje, a sigurno će ostati u sećanju svima. On je bio specigifičan i nemoguće je ne znati šta je pevao... Pričao je neke divne istine u tim pesmama", navela je Ukraden.

Đorđe Balašević je preminuo u petak 19. februara, a sahranjen je juče u Novom Sadu u najužem krugu porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 147 idi na stranu