Jedna od prvih Đoletovih pesama: "Da ti imaš telefon..." FOTO

Kantautor Đorđe Balašević napustio nas je juče, u 68. godini života. Čitav život bavio se pisanjem pesama, a internetom kruži jedna od prvih koje je napisao.

Život

Izvor: B92

Subota, 20.02.2021.

20:35

Jedna od prvih Đoletovih pesama:
TANJUG/ JAROSLAV PAP

U pitanju je pesma pod naslovom "Da ti imaš telefon", kako stoji u opisu, iz lista "Gimnazijalac" koji je izašao 1972. godine. To znači da ju je Balašević napisao sa 19 godina.

Gradovi bivše Jugoslavije šalju poslednje pozdrave Balaševiću FOTO/VIDEO

"Da ti imaš telefon / Ja bih bio slušalica / I mislio bih da sve meni pričaš / Pa bi me dizala i spuštala / I čistila me uoči Male gospojine kad nam / dolaze gosti.

Da ti imaš telefon / Bio bih ja i imenik / I baš za inat sa štamparskom greškom / Bez onog broja koji tražiš", samo je deo ove pesme.
TANJUG/DRAGAN STANKOVIC
Podsetimo, Balašević je, pre četiri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

"Hej, budi jaka ti, najlakše je plakati. To nam samo Gospod svira jesenju sonatu" VIDEO

Imao je kovid 19 i bio je u lošem stanju. Lekari su preduzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: