Gradovi bivše Jugoslavije šalju poslednje pozdrave Balaševiću FOTO/VIDEO

Cela bivša Jugoslavija tuguje za Đorđem Balaševićem, a stanovnici nekih gradova u regionu odlučili su da se okupe na trgovima i odaju mu počast.

Život

Izvor: B92

Subota, 20.02.2021.

18:45

Gradovi bivše Jugoslavije šalju poslednje pozdrave Balaševiću FOTO/VIDEO
Jedna od poruka u Splitu. Foto: TANJUG/ CROPIX/ JAKOV PRKIC

Oko 16 sati, na Peristilu su počeli da se okupljaju fanovi novosadskog kantautora i pesnika, a okupljanje je organizovano putem Fejsbuka.

Na prepunom carskom trgu Balaševićevi fanovi su izložili transparent 'Nikad više Optim(isti)'.

U spomen na velikog novosadskog kantautora pale se sveće, donose plišane igračke, a ne izostaje pevanje njegovih nezaboravnih hitova. Split nije jedini od gradova u regionu koji su želeli da se oproste od Đorđa Balaševića.

Grupa građana danas je na ulazu u Cetinje okačila natpis i uputila poslednji pozdrav legendarnom kantautoru Ðorđu Balaševiću koji je preminuo juče u 68. godini od posledica koronavirusa.

Beograđani se opraštaju od Balaševića: Pesme, suze i "Laku noć, gospodo" FOTO

"Najlepše pesme pevao si u našem gradu. Poslednji pozdrav Panonskom mornaru", preneo je CdM.

"Dobro veče Cetinje, počastvovan sam gospodo. E, viva Montenegro! Obećanje je obećanje. Hvala vam što ste došli večeras, eto i nas u dolini Bogova, rekao sam doći ću na Cetinje kad tad. Svi vas nešto obilaze, ovamo dolaze svi samo kad im trebaju glasovi, nama ne trebaju glasovi, nama trebate vi", rekao je on na jednom od koncerata u tom gradu. Sarajevska "Vjećnica" osvetljena je likom Balaševića i godinama njegovog rđenja i smrti, uz srce koje se nalazi pored. I Skoplje je odalo počast velikom novosadskom kantautoru, pa su stanovnici glavnog grada Makedonije uz razne Balaševićeve pesme palili sveće i pevali. Iz Zadra nam stiže video-snimak gde su građani uz "Ringišpil" poslali poslednji pozdrav Đorđu Balaševiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: