"Ja sam umetnik instinkta", "Imam taj vampirski gen": Balašević o luksuzu, nastupima... VIDEO

Vest o smrti Đorđa Balaševića rastužila je danas veliki broj ljubitelja njegovog rada. Podsetimo se šta je o svom pisanju, pesmama, dobroj energiji i načinu kako je govorio pričao u intervjuu za TV Prva koji je vođen na Sajmu knjiga 2018 .godine.

Život

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

17:35

Default images

On je u Beogradu održao u decembru 2017. godine novogodišnji koncert prvi put u Štark areni, a do tada je tradicionalno pevao u Sava centru.

"Bio sam malo zbunjen posle Arene. Tih dana smo imali mnogo koncerata na raznim stranama i onda sam očekivao u Beogradu sve puta deset. Međutim, nije tako bilo i Beograd ima svojih problema koji se pokazuju i na tim mestima. Mislim da ću za sledeći koncert izabrati neko mesto gde smo bliže", rekao je Balašević.

Prošle godine smo imali taj koncert u Beogradu koji je bio čudan. Nije fazon napraviti koncert u Areni, nego je ispuniti dobrom energijom. A to ne zavisi od mene, to zavisi od Beograđana, rekao je on. Naći ćemo neku situaciju", nastavio je.

"Govorio sam da ću raditi u Sava centru dok ne propadnemo i Sava centar i ja, ali se pokazalo da je Sava centar propao pre mene. Mislim da ću u bivšem Domu sindikata imati novi koncert. Tamo sam radio na svom početku. Možda se Duja i ja tu pojavimo sa šanjsonerskom verzijom i da se prepoznamo sa Beograđanima, jer se poznajemo već dugo."

Balašević je rekao da je decembar tradicionalno mesec za koncerte, ali da od ljudi iz Doma sindikata, odnosno sadašnje Kombank dvorane, zavisi da li će tako biti i ove godine. "Uklopiću se i ako bude februar, nije problem", poručio je Đole.

Kaže da je na Beogradski sajam ušao na "zadnja vrata", a o dešavanjima sa te manifestacije informiše se iz medija. Potpisivao je svoju novu "Knjiga koje nema".

"Za mene govore da sam umetnik instinkta. Ja kažem, ja sam napisao, a vi sad odredite žanr."

Knjigu je posvetio unukama koje su, kako kaže, još male i na nivou slikovnica. "U tom smislu posveta je možda deplasirana, ali se nadam da će jednog dana kad stigne do njih biti na svom mestu."

Šta je još ispričao o Sajmu knjiga, kad ustaje i o drugim temama pogledajte u video-prilogu u okviru teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: