Brat mu je slavni glumac koji je "težak" 425 miliona dolara; "Otac me se odrekao jer sam gej"

Roditelji Mela Gibsona već su imali desetoro dece kad su odlučili da usvoje i Endrua, koji je iz porodičnog doma otišao sa 16 godina.

Život

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

11:10

Brat mu je slavni glumac koji je
Foto: Profimedia

Mel Gibson (65) šesto je od jedanaestoro dece En Petricije i Hatona Gibsona. Jedan od glumčeve braće je i usvojeni Endru (51) Gibson, koji je u ekskluzivnom razgovoru za australijske medije progovorio o svom problematičnom životu u Sidneju, a osvrnuo se i na činjenicu da ga je otac svojevremeno odbacio zbog njegove seksualnosti. Endru je, naime, gej, a Haton, koji je bio konzervativni hršćanin, to nikako nije mogao da prihvati.

"Nije želeo da ima nikakve veze sa mnom, ja sam za njega bio 'tragičan', a moja seksualnost predstavljala mu je prevelik problem. Mel nikad nije bio antisemitski ili antihomoseksualno nastrojen, za razliku od Hatona, koji nije mogao da me prihvati onakvog kakav jesam. Izopštio me iz porodice, govorio je da žali što me je uopšte usvojio, stideo se da me zove svojim sinom, a moju biološku porodicu okarakterisao je kao kriminalce", rekao je Endru Gibson za News.com.au.

Melovi roditelji već su imali desetoro dece kad su odlučili da usvoje Endrua. Haton, koji je negirao legitimitet pape Ivana Pavla II i tvrdio da je Holokaust podvala, preminuo je prošle godine, prenosi Dejli mejl.
Foto: EPA/MIKE NELSON
Endru Gibson, koji se svojevremeno takođe bavio glumom, iz porodičnog doma odselio se kada je imao samo 16 godina. Mel je u tom periodu već bio otišao od kuće, a njegova karijera bila je u uzletu zahvaljujući filmovima "Pobesneli Maks".

"Jednostavno sam osećao da se tamo ne uklapam", istakao je brat slavnog glumca, koji danas živi skromno na Suri Hilsu u Sidneju u Australiji. Njegov stambeni blok na lošem je glasu zbog zloupotrebe droga i visoke stope nezaposlenosti, pa ga lokalci zovu i "samoubilačkim kulama".

"Povremeno se čujem s Melom, on mi je uvek bio podrška, ali živi svoj život u Los Anđelesu", objasnio je Endru Gibson i dodao kako od holivudske zvezde ne očekuje nikakvu finansijsku pomoć, iako je glumac navodno "težak" 425 miliona američkih dolara.

Problemi sa zakonom nisu zaobišli Endrua Gibsona, koji bi uskoro trebalo da bude osuđen, nakon što je priznao krivicu za vožnju pod uticajem kanabisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: