Jezivo: Dečak rekao da će da skoči s terase ako ga pozdravi; Optužena influenserka

Italijanska policija podigla je optužnicu zbog podsticanja na samoubistvo, protiv 46-godišnje "influenserke", poreklom iz sicilijanskog grada Sirakuze, piše "Fanpejdž".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

11:45

Jezivo: Dečak rekao da će da skoči s terase ako ga pozdravi; Optužena influenserka
Ilustracija/Foto: Tashatuvango/Shutterstoc

Policija je reagovala nakon što je žena postavila na društvenu mrežu"Tiktok" video-snimak u kome su ona i još jedna osoba uputili "izazov" korisnicima da, kao njih dvoje, zapuše nos i usta samolepljivom trakom i tako onemoguće disanje, pa da vide ko može duže da izdrži.

Policija je ocenila da je ovaj potez ekstremno opasan jer je dostupan najširoj publici, uključujući i maloletnike koji su veliki korisnici mreže "Tiktok".

U jednoj poruci maloletni dečak poručuje "influenserki" da je spreman da se baci kroz balkon ako ga ona lično pozdravi.

Javno mnjenje u Italiji je prošle sedmice bilo šokirano smrću desetogodišnje devojčice iz Napulja koja je, po svoj prilici, učestvujući u sličnom "izazovu", preminula.

Nakon što je policija pretresla stan i zaplenila kompjuter “influenserke” otkrivene su desetine sličnih video-izazova koji su ženi obezbedili “onlajn publiku” od 750.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: