"Ne bi moglo da se desi da me neko siluje 17 puta, da ja imam 17 godina i da ćutim" VIDEO

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju i Jelena Tinska su gostujući u "Jutru" TV Prve razgovarali o uvođenju seksualnog obrazovanja u škole, a tom prilikom dotakli su se i priče o Miroslavu Aleksiću.

Život

Izvor: B92, Prva TV

Četvrtak, 28.01.2021.

11:00

Foto: Printscreen / TV Prva

Nekadašnja balerina Jelena Tinska kazala je da mi zapravo živimo u haosu.

"Ja sam bila kamenovana zato što sam rekla da meni ne bi moglo da se desi da mene neko siluje 17 puta, da ja imam 17 godina i da ćutim. Silovanje znači nešto na silu, to je cepanje, modrice, vrištanje... To je na silu, a ako ti to doživiš, pa se vratiš 7 puta, onda je to jedan bolestan odnos, to je onda nešto drugo", kazala je Tinska.

Ona se zapitala "zašto nije rekla nekome, recimo ako je bliska sa svojom mamom, zašto nije rekla njoj?"

Kako tvrdi, njena deca su išla u školu Mike Aleksića, ali i da su ubrzo odustala.

"Vratile su se kući posle dva časa i rekle da ih on vređa, ne poštuje, da neće da idu kod njega. Imale su 9 i deset godina", istakla je Tinska.

Dragoslav Bokan kaže da je njegova ćerka išla u školu i objašnjava da nije imala loša iskustva, već naprotiv, da je imala "fantastično iskustvo".

"Ono što su naizgled uvrede, govorene su na onaj dečiji način i ona je to tako prihvatila. Da je prihvatila kao grubost, ona bi to napustila, kao što svako ima pravo da napusti", istakao je Bokan.

Tu nije bilo edukacije, već kako kaže, dolazilo je do otkrivanja ličnosti.

"To je neko svedočenje, ne mogu da glumim da je bilo drugačija, da nije bilo dobrih stvari. Mnoge dobre stvari koje su se desile Sofiji vezane su upravo za školu Stvar srca", kazao je.
Foto: Printscreen / TV Prva
Osvrnuo se i na najave nekih medija da će doći i do snimanja serije o celom slučaju.

"To da žrtva silovanja ili tobožnjeg silovanja pravi seriju u kojoj piše replike. To je jedna fraza, ako govorite o silovanju to je velika trauma. Umetnik, pisac on piše o traumi ali to ne može traumatizovana osoba ako je zaista traumatizovana i ako je to pogađa. Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan.

Kako ističe, može neko drugi da pravi tu seriju, ali ona je počela da je snima pre nego što je došlo do objavljivanja tog slučaja.

"Pravljenje serije sa producentom, izborom glumaca, ponovljenim kadrovima, gde učitelj recimo počne da hvata neku devojku ona kaže hvataj je ovako, nemoj da je hvataš onako... Ima nečeg perverznog i jezivog u tome", objašnjava.

Na konstataciju voditelja da Milena Radulović nije potvrdila snimanje serije, Bokan je rekao da "ukoliko je istina da ona pravi tu seriju kao scenarista, ja to sa gnušanjem kritikujem i smatram to jezivim ako ne pravi tu joj se izvinjavam".

Jelena Tinska je rekla da se "gnuša priče o toj seriji".

"To je serija pisana sa predumišljajem, smišljeno napraviš nešto i kao edukuješ druge. To se tako ne radi", kazala je.

"Opet ću da ispadnem grbava, jer ja pozdravljam sve devojke koje su izašle hrabro i rekle da ih je neko silovao. Ja se samo pitam zašto je ona devojka rekla da je silovana sedam meseci svakog utorka i povraćala, Što nisi išla petkom na glumu?", kazala je ona.

Oboje su zaključili da ništa ne sme postati rijaliti šou.

Podsetimo, glumica Milena Radulović ispričala je za Blic da se upisala u Aleksićevu školu glume kada je imala 11 godina, a da je seksualno zlostavljanje prvi put doživela šest godina nakon toga. Tada je imala 17 godina, a Aleksić 61. Nakon toga, u javnost je istupila i glumica Iva Ilinčić.

Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića, koji je u pritvoru povodom optužbi za seksualno zlostavljanje, saopštila je da njegova škola glume "Stvar srca" neće raditi do daljeg. Mašićeva je pre dva dana okupila roditelje polaznika ove škole i nakon desetominutnog sastanka obavestila ih da škola do daljeg neće raditi, saznaje Tanjug među roditeljima polaznika škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: