Advokat Šajić: "Samo profesori mogu da kažu da li je dozvoljena veza sa studentima" VIDEO

Profesor doktor i univerzitetski ombudsman Mladen Milošević rekao je da donedavno nisu imali prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja na fakultetima, dok je advokat Vojin Šajić istakao da samo profesori mogu da kažu da li je veza sa studentima dozvoljena ili nije.

Život

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

16:50

Advokat Šajić:
Foto: Printscreen TV Prva

"Svako seksualno uznemiravanje koje se definiše kao verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj da povredi dostojanstvo drugog lica u sferi polnog života, ili da izazove strah ili stvori uznemiravajuće i neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje ima krivičnopravni i radnopravni karakter”, rekao je za televiziju Prva ombudsman Milošević.

Dodao je da takve situacije najčešće jesu za nadležno javno tužilaštvo, ali da se dešava da nekad nema obeležja teškog krivičnog dela, ali da ima obeležja povrede rada i discipline i da jedna od sankcija za to delo može da bude otkaz ugovora.

Advokat Vojin Šajić rekao je da će većina univerzitetskih profesora odgovoriti da je veza sa studentkinjama dozvoljena.

"Uz element dobrovoljnosti nema ničega preterano spornog. Postoje i profesori koji imaju pristojnu razliku u godinama u odnosu na studentkinje, tako da na prvu loptu tu nema neke protivpravnosti i zabranjenosti", zaključio je Šajić.

Detaljnije o tome šta su o ljubavnim vezama profesora i studentkinja rekli ombudsman i advokat pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: