Mora da plati 1.000 evra: Prekršio karantin sedam puta za tri dana

Jedan stanovnik Tajvana je kažnjen novčanom kaznom od 35.000 tajvanskih dolara (oko 1.000 evra) nakon što je više puta prekršio meru kućnog karantina zbog kovida 19.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.01.2021.

09:33

Mora da plati 1.000 evra: Prekršio karantin sedam puta za tri dana
Ilustracija: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Neimenovani muškarac, iz Tajčunga na Tajvanu, boravio je u kućnom karantinu u stambenoj zgradi gde živi, nakon povratka sa poslovnog putovanja u Kinu i prekršio ga najmanje sedam puta, javljaju lokalni mediji, a prenosi CNN.

Gradonačelnik Tajčunga ocenio je ovaj postupak kao "ozbiljan prekršaj" i dodao da čovek "mora biti kažnjen strogom kaznom".

Prema izveštajima medija, muškarac je sedam puta napustio svoju stambenu zgradu za samo tri dana karantina da bi otišao u kupovinu, popravio automobil i još mnogo toga, a navodno se sukobio i sa jednim od svojih komšija koji su pokušali da ga spreče u kršenju ove mere.

Lokalne vlasti u Tajčungu potvrdile su da se čovek sa puta vratio kući 21. januara, a tajvanski propisi zahtevaju karantin u trajanju od 14 dana kao obaveznu meru protiv kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: