Dara Džokić: "Aleksića znam sa fakulteta, ali ovo ni u noćnim morama nisam slutila"

Glumica Dara Džokić oglasila se, nakon potresnih ispovesti koleginica Milene Radulović i Ive Ilinčić, o silovanju i seksualnom uznemiravanju koje su doživele od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

14:12

Dara Džokić:
Foto: Printskrin TV Prva

"Ovo isuviše dugo traje u smislu reakcija. Danima od kada smo saznali za ovaj užas javljaju se ljudi, kako da kažem, mislim da je sada vreme da pustimo da sud radi svoj posao. Ja sam apsolutno zgranuta i potpuno uznemirena sve ove dane i te devojke prolaze kroz jedan pakao. Ovo mora da se uradi jako pažljivo i profesionalno i mislim upravo zbog toga da ne treba da napravimo veću štetu nego korist", navele je glumica.

Ona smatra da moramo da imamo poverenje i da poverujemo da će "sud uraditi najbolje što može".

"To je sada moja izjava. A, na tu temu mogla bih da pričam satima. Ali se sudržavam od raznih drugih komentara, osim toga da mogu da kažem da te devojke ukoliko su to prijavile i rekle šta su rekle i u broju u kojem jesu, a to je već ozbiljan broj devojaka, da je to izazvalo jedno veliko uznemirenje u javnosti, naročito u našoj branši. Ali i celoj javnosti", navela je Dara Džokić za "Blic", te dodala:

"Rekli smo da je veliki šok. Danima ne silazi sa naslovnih stranica, daj da pustimo da sud radi u miru. Nadam se da će to moći da se procesuira onako kako treba. Pravedno. Da oni imaju alate i mogućnosti da tu stvar spovedu do kraja".

Glumica je navela da Miroslava Miku Aleksića poznaje sa fakulteta, ali da nikada nisu bili bliski.

"Aleksića znam sa fakulteta. Nisam se družila sa njim, nisam bila prijatelj. Ali nisam ni slutila ovo. Znala sam da ima specijalne metode na koje su ti mladi ljudi pristajali. Na tu vrstu vaspitanja. Neko to nije dovodio u pitanje. Neko je voleo da odlazi tamo, neko nije. Ali ni u noćnim morama niko nije mogao da pretpostavi, ja nisam. Ovo je kao da je bomba eksplodirala. Veliki šok za sve. Sada je tim devojkama najteže. Samo o tome razmišljam. Pustimo i njih da prođu kroz ovo što moraju da prođu. Strašno. Možda im je sada podjednako teško. Moraju to pred sudom sve da vrate i prođu sve to", poručila je Dara Džokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: