- Vesti -

"Obraz Srbije mora da bude i ostane čist i posle slučaja Aleksić" VIDEO

Na slici koja se ovih dana masovno deli po društvenim mrežama pod nazivom Standardi rada na Pravnom fakultetu u Beogradu, Pravila oblačenja studenata, između ostalog piše: Nastavnici će udaljiti sa ispita, ili predavanja studente koji su neprikladno obučeni, a pogotovu u smislu davanja povoda upravo izgledom, oblačenjem i ponašanjem za seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Pročitajte još:

Iva Ilinčić uputila jaku poruku: "Razmišljam šta mogu da uradim da ova planina bude viša"

Dekan Pravnog fakulteta rekao je za TV Prva da je to samo nacrt Pravilnika koji nikada nije usvojen. O tome da li je zastrašujuće što je ikad i bio napravljen taj nacrt Pravilnika govorili su Nada Trifković, bivša direktorka Medicinske škole u Beogradu, i glumica Eva Ras kada ih je ugostila TV Prva.

"Kad je reč o seksualnim predatorima mislim da i tu mora da postoji kućno vaspitanje i da dok sud nekoga ne osudi niko nema prava da poziva na linč, baš povodom slučaja Aleksić. Cele nedelje govorim o tome da obraz Srbije mora da bude čist i da ostane čist i posle tog slučaja. Ne mogu ljudi unapred da osuđuju ni seksualne predatore", rekla je Eva Ras te dodala:

"Juče sam gledala jednu emisiju gde je doktorka rekla dijagnozu čoveka kojeg nije srela i nije ga ispitala i u istoj emisiji je novinarka rekla da ona ne bi pravila intervju sa Aleksićem jer ona ne bi želela da mu da prostora".

Eva Ras je podvukla da Aleksić nije osuđen.

"U ovolikoj meri, ovako ostrašćeno da se napada jedan čovek to jedna civilizovana zemnlja ne sme sebi da dopusti", rekla je.

Na pitanje da li sumnja u čitav slučaj, ona je odgovorila odrično.

"Nemam ništa protiv, ne poznajem gospodina Aleksića ni te devojke, ali ja imam 80 godina i ja se zanosim da živim u civilizovanoj zemlji u kojoj zakoni vladaju. Taj čovek je toliko anatemisan za pretpostavku da je to uradio, da je to strašno za pretpostavku šta je uradio. Ja se zalažem za ljudska prava", navela je glumica.

Pročitajte još:

Advokat glumica o slučaju protiv Aleksića: "Spremne su da ga pogledaju u oči" VIDEO

"Šest godina sam ćutala": Javno progovorila još jedna glumica koja je Aleksića prijavila policiji

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

Govoreći o načinu odevanja, glumica Eva Ras je rekla da svako ima pravo da se "odeva tako kako on hoće, a drugo, postoji moda svakog vremena i ne možete da budete kreten koji ćete da nosite suknju do patosa kad svi nose suknju do pupka".

"Svako vreme ima svoju modu... Imam 80 godina i trudim se da se oblačim tako kako se svi oko mene oblače da me niko ne gleda da sam se obukla kao pre 500 godina", dodala je.

Trifkovićeva je rekla da je Nacrt pravilnika o oblačenju na Pravnom fakultetu stvarno "nespretno napisan".

"Čak i da je nacrt, žalosno je da mi stvari koje treba da budu deo opšte kulture i kućnog vaspitanja moramo propisivati. Nije problem samo propisati, problem je mnogo širi, naročito kada se on na ovakav način postavi. Ovo me malo podseća na doba inkvizicije kada su žene spaljivali kao veštice zato što one izazivaju muškarce bna bludne radnje. Mi smo u 21. veku, ovo je nespretno pa je izazvalo kontrareakciju", poručila je Trifkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu