Dua Lipa: "Srbi su hteli da izmene istoriju Kosova"; "Film o Srebrenici me je rasplakao"

Britanska pevačica albanskog porekla, Dua Lipa, na Instagramu je svojim pratiocima preporučila bosanskohercegovački film "Quo Vadis, Aida?", koji obrađuje temu Srebrenice. Takođe, u jednom intervjuu govorila je o svojoj prošlosti na Kosovu.

Život

Izvor: B92

Subota, 23.01.2021.

09:08

Dua Lipa:
EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

"Ovo je veoma emotivna priča u kojoj se govori o genocidu u Srebrenici. Naterala me je da se rasplačem, i da se prisetim svih srceparajućih priča koje sam čula o tome kada sam bila mala. Apsolutno morate ovo da pogledate, to je bosanski predlog za Oskara i Zlatni Globus", napisala je Dua Lipa na svom Instagram storiju.

Nedavno je dala intervju i za časopis "Rolling Stone", u kom je govorila o svojim korenima i precima, a posebno o svojim dedama, jer su obojica bili istoričari.

"Moj deda sa očeve strane je zapisivao sve što se dešava, pišući knjigu. Kada je nastupila okupacija, srpske snage htele su da on iznova napiše istoriju. On je to odbio, pa je zato izgubio posao. Zbog toga se ja zalažem za sve u šta verujem", izjavila je u intervjuu.

Podsetimo, pevačica je prošle godine dospela u žižu ovdašnje javnosti zbog nekoliko svojih izjava.

Prvo je tražila da kompanija Apple na svoje mape uvrsti Kosovo kao posebnu državu, a zatim je tvrdila kako je ajvar zapravo albansko nacionalno jelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

350 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: