Šerbedžija: "Mira je bolovala neizlečivo i dugo, bila je u komi"

Glumac i režiser Rade Šerbedžija oglasio se povodom smrti legendarne Mire Furlan i otkrio da je glumica bila dugo bolesna i u komi.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

12:51

Šerbedžija:
Foto: Profimedia/HollywoodNewsWire.co/Hiro Katoh

"Bio sam u kontaktu sa Mirom Furlan često. Kad sam se vratio iz Amerike nazad, onda je to bilo ređe, ali dok sam živeo u istom gradu, Los Anđelesu, često smo se viđali i družili. Šta da kažem. Dugo je nisam video. Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom. Ali svima nam je ostala u srcu, jer je Mira Furlan, siguran sam, bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije", rekao je Šerbedžija.

Prisetio se trenutka kada su otvarali teatar 2001. godine i predstave "Kralj Lir".

"Lenka i ja smo je pozvali da igra Ludu, ali se nije usudila doći. Bila je odušeljena, ali se nije usudila. Bila je suviše ranjena, jer je kao prava heroina, bila i tragična junakinja u privatnom životu", ispričao je Šerbedžija u uključenju u jutarnjem programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: