- Vesti -

Stefan Đurić Rasta se nagodio: Ide u kućni zatvor

Reper Stafan Đurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Pročitajte još:

Mediji: Rasta došao u zatvor sa drogom u novčaniku

Mediji: Uhapšen Rasta

Priznao je krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B. L.

Kod njih je policija pronašla izvesnu količninu skanka i kokaina.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vreme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo - preprodaju droge, protiv njih je podnet sudu krajem prošle godine optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Ovaj slučaj je danas prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda.

Sudija za prethodni postupak je sporazum prosledio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta.

Sporazum je zaključio i B. L.

Đurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B. L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije poverovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu