- Vesti -

Platforma "FDU - protiv nasilja" - prevencija zlostavljanja

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu "FDU - Protiv nasilja", sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: Shutterstock/HTWE
Ilustracija/Foto: Shutterstock/HTWE

FDU u saopštenju poziva sve studentkinje i studente, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da se obrate i takvo ponašanje prijave.

"Obavezujemo se da ćemo potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu", poručuju iz FDU.

Radnu grupa u okviru platforme "FDU - Protiv nasilja" čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave možete poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu