- Vesti -

Ivan Karl: "Znao sam da je Mika strog i da ima metode koje ne bih okarakterisao kao pedagoške"

Glumica Milena Radulović prijavila je čuvenog nastavnika škole glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje, nakon čega se javilo još pet devojaka koje su priznale kakvu su torturu prolazile. Mnoge javne ličnosti komentarisale su ovaj slučaj, a filmski urednik i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl naveo je da nije znao šta se tačno dešavalo, ali da je znao da je Aleksić "specifičan u svom odnosu prema polaznicima".

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Pročitajte još:

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

Lečić: "Miku znam iz škole, upisao sam decu jer je bio na glasu"

"Pod znacima navoda specifičan, da je težak, da je jako strog, da često ima neke metode koje ja ne bih okarakterisao kao pedagoške. Ovo su jako teške optužbe, jako mučne i teške stvari koje su se dogodile, sudeći ne samo po onome što je Milena rekla već sudeći po onome što je reklo još pet devojaka", rekao je Karl, gostujući u "Jutru", gde ga je ugostila TV Prva.

On je naveo da sada sve to treba prepustiti pravosuđu, te da sud treba da da konačnu reč.

"Sud je jedini merodavan. Društvene mreže i mediji nisu sudnica, ali mediji mogu, kao što je ovaj slučaj pokazao, da bace svetlo na neke stvari i da otvore neke teme. Ali kada se to desi, takve stvari treba prepustiti i tužilaštvu i sudu i pustiti da sud da konačnu reč", naveo je Karl.

Pročitajte još:

Ispovesti drugih žrtvi Mike Aleksića: "Tražio mi je da ustanem i da se okrenem"

Ljuština: "To ti je normalno u tim godinama"; Mit: "Mika je bio na dobrom glasu. Ovo je jezivo"

Bojana Maljević o Miki Aleksiću: Važno je da se sazna istina

Podvlači da je sud taj koji treba da da adekvatnu kaznu, ali da je "pitanje šta je adekvatna kazna za ovako grozne i mučne stvari".

"Ali ta kazna treba da bude nauk ostalima da se ovakve stvari ne ponove", zaključio je Karl.

Podsećamo, glumica Milena Radulović u svojoj ispovesti govorila je o tome da ju je Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

"Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture", navela je Radulovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu