Metju Mekonahi o levici i desnici: "Potrebni su nam liberali"

Metju Mekonahi iznenadio je gledaoce svojim gostovanjem u emisiji "Good Morning Britain" u kom je odgovorio na kritike ideoloških protivnika.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2020.

13:07

Metju Mekonahi o levici i desnici:
Foto: Getty Images, Andreas Rentz / Staff

Sa Oskarom nagrađivanim glumcem su iz njegovog doma u Teksasu razgovarali Pirs Morgan i Suzana Rid. Tokom gostovanja u jutarnjem programu. Mekonahi je pojasnio svoje nedavne kritike "neliberalnih" holivudskih zvezda zbog "podrške" protivničkih političkih uverenja.

Komentare je dao kad se pojavio u potkastu Rasela Brenda "Under the Skin".

"Potrebni su vam liberali - ono što mislim da nam nisu potrebni jesu ne-liberali, a ne-liberali često 'kanibalizuju' liberale", rekao je 51-godišnji glumac.

"Ekstremna levica i ekstremna desnica u potpunosti delegitimizuju drugu stranu", nastavio je dodajući da oni "preuveličavaju stav te strane u iracionalno stanje".

"To nije pošteno kada to uradi bilo koja strana", istakao je on.

Osvrćući se na "cancel kulturu" (postupak javnog uskraćivanja podrške kada poznata ličnost uradi nešto kontroverzno ili ono što društvo percipira kao neprihvatljivo, prim. aut.) rekao je da se sve svodi na slobodu govora i šta mi dozvoljavamo sebi i drugima.

"Zanimljivo je da vidimo kako se društvo ophodi prema nečemu što nije do kraja shvatilo", rekao je Mekonahi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: