- Vesti -

Kristina Kovač: Pozitivna kao vrata; nema medicinske nege, samo hitna pomoć u slučaju umiranja

Muzičarka Kristina Kovač na Tviteru podelila je svoje iskustvo sa švedskim zdravstvenim sistemom.

Podeli
Ilustracija: Deposit photos/pitr134
Ilustracija: Deposit photos/pitr134

Kovačeva, koja se preselila u Švedsku u potrazi za boljom budućnošću, podelila je sa svojim pratiocima na Tviteru da je zaražena koronavirusom. Iskustvo švedskog "sna" i savršenog funkcionisanja jedne razvijene države pokvario je ležerni švedski model borbe sa koronavirusom. Zdravstvena nega u epidemiji, sudeći prema svedočenju razočarane muzičarke, maltene je nepostojeća u ovom trenutku.

Propast "švedskog modela"? Kraljevska akademija apeluje - "Nosite maske"

"Pozitivna kao vrata. 7. dan bolesti. Sve gore iz dana u dan. Nema medicinske nege i praćenja za kovid bolesnike, samo hitna pomoć u slučaju gušenja/umiranja", prenela je iskustvo Kristina Kovač večeras na Tviteru.

Upitana od korisnika Tvitera iz Srbije da li je u Švedskoj ili u Srbiji, odgovorila je: "I ja se pitam. U Švedskoj."

Na to joj on preneo situaciju iz Srbije: Kristina, onda ne znam šta da Vam kažem. Ovde su rizične tj. ugrožene pacijente pozitivne na kovid koji imaju blaže simptome ostavili u bolnici zbog praćenja stanja.

Na pitanje pratioca - ako nije kritično, zašto bi bila u bolnici, koji dodaje da je i u Norveškoj tako (ležiš kod kuće, osim ako nemaš gušenje), ona je istakla da joj ne treba nega, ali da redovno plaća zdravstvenu negu.

"Treba mi rendgen pluća, analiza krvi", istakla je. Kada je pozvala nadležne rečeno joj je - ništa, kako je rekla, dodavši reči lekara: Virus je, ne možemo mi tu ništa. Ni šta da obratim pažnju, ni šta da uzimam, apsolutno ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu