- Vesti -

Srbi i Hrvati u zajedničkoj akciji protiv Amerikanca: "Samo mi možemo međusobno da se vređamo"

Amerikanac Din Jeomans opisao je Balkan na prilično ružan način, a objava koja se širi internetom puna je neistina, te su u zajedničkoj akciji Srbi i Hrvati ovog mladića zasuli negativnim kritikama i primorali ga da zaključa svojh profil na Tviteru.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Rawpixel
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Rawpixel

"Činjenica je da je Balkan vrlo siromašan region i ne verujem da većina ljudi u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj ima pristup računarima i mobilnim telefonima pa ne mislim da bi puno Slovena bilo na Tviteru i pisalo ćirilicom. Dakle, verovatno su u pitanju ruski botovi", zaključio je Din, koji je sebe napisao da je student, internacionalac koji se nada da će raditi u ministarstvu spoljnih poslova.

U opisu na ovoj društvenoj mreži naveo je i da ima crni pojas u karateu te da voli nunčake i filmove s nindžama.

"Dejane ćuti, ne može ti ni karate pomoći sad... Kad skapiraš da Rusija nije glavni grad Evrope onda pričaj, ali nećeš ni tada", napisao mu je jedan korisnik Tvitera.

"Dimni signali i ostalo. Ovde u Hrvatskoj nažalost moramo da izvikujemo s brda naše tvitove, zovemo to ojkanje. Uspeli smo da podignemo raspon na 7 opm (ojkanja po minuti) ove godine zbog izolacije", napisao mu je jedan Hrvat.

Ima i onih koje je zadivilo koliko narodi Balkana mogu da budu složni kad imaju zajedničkog neprijatelja, u ovom slučaju Dina.

"Bar smo složni kad nas ovakvi jazavci vređaju", napisali su.

"Vala baš, samo mi imamo pravo međusobno da se vređamo, a ne tamo neki strendžeri", napisao je drugi korisnik.

Nakon što su se u komentarima na njegov tvit okupili brojni Balkanci, Din se malo uplašio i zaključao profil. Mnogi su počeli i da prave meme sa njegovim likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu