Živeli zajedno 52 godine, korona ih ubila za dve nedelje

Koronavirus je ubio bračni par koji je živeo više od pola veka zajedno. Oni su oboje umrli u samo dve nedelje - Dejvid (76) i Marija Emot (74) preminuli su posle 52 godine provedene u braku od posledica komplikacija izazvanih kovidom 19.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

11:54

Živeli zajedno 52 godine, korona ih ubila za dve nedelje
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Aron_M

Prvi je 18. oktobra preminuo Dejvid, koji je saznao da ima kovid 19 posle testiranja nakon opstrukcije u plućima, preneo je Dejli mejl.

Odveden je u bolnicu, gde je preminuo, a supruga Marija je kolabirala u njihovom domu u Oldamu, u blizini Mančestera, nekoliko dana kasnije - umrla je 1. novembra.

Unuka Kejti (31) koja je živela sa njima rekla je da joj je srce slomljeno.

"Bili su mi kao otac i majka. Sa bakom Marijom sam pričala svaki dan, a da nije bilo nimalo nesuglasica, čak i kada je bila zauzeta ili dok je pila čaj, ručala, uvek bi ostavljala sve po strani i pričala sa mnom", rekla je Kejti.

Preminuli bračni par iz Engleske je proslavio 52. godišnjicu braka u septembru u lokalnom pabu, međutim, devet dana kasnije tragedija je počela, kada je Dejvid dobio opstruktivnu plućnu bolest, koja je, ispostavilo se, došla kao posledica koronavirusa. On je dobio sezonsku vakcinu protiv gripa nedelju dana ranije, a porodica je saopštila da nije pokazivao posebne simptome bolesti.

Dejvid je bio u samoizolaciji 15 dana, ali je pozvao hitnu pomoć 15. oktobra, jer nije mogao da diše. Umro je tri dana kasnije u bolnici, na odeljenju intenzivne nege.

Kejti i njena baka su mogle da ga posete u bolnici, ali nisu mogle da razgovaraju sa njim.

Mariji je pozlilo samo nekoliko dana nakon Dejvidove smrti, uradila je test, saznala da je pozitivna i potom je 1. novembra izgubila životnu bitku.

Njih dvoje su se venčali 1968. godine, a sahranjeni su zajedno, jedno pored drugog na groblju u Oldamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: