Muhamed Sima Kasim započeo je humanitarnu akciju za Aniku koja se "prelila" i na druge kampove VIDEO

Dvogodišnja Anika Manić je devojčica iz Srbije za koju ste verovatno čuli jer cela zemlja prikuplja sredstva za kupovinu leka koji če joj spasiti život.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

10:31

Muhamed Sima Kasim započeo je humanitarnu akciju za Aniku koja se
Foto: Printskrin TV Prva

U tu bitku sada su se uključili i državljani Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka i Afrike koji se nalaze u prihvatnim centrima u Somboru, Kikindi, Krnjači i Obrenovcu. Inicijator svega je Muhamed Kasim koga svi u kampu zovu "Sima".

"Sve je počelo kada sam šetao Beogradom i video bilbord na srpskom jeziku, ali sam razumeo da je potrebna pomoć za neko malo dete. Kada sam došao ovde pitao sam zaposlene o čemu se radi i da li bismo mi mogli nekako da pomgnemo. Tako smo napravili ove kutije", rekao je on za TV Prva.

Zaista im je, kako je dodao, stalo da nekako "pomognemo ljudima u ovoj zemlji". Na kutijama se nalazi i prevod na arapskom, jer ne znaju svi engleski jezik.

"Sada svi znaju o čemu se radi i dodatno im objašnjavamo kada pitaju. Svi imamo prijatelje i u drugim kampovima i oni su se uključili", rekao je te dodao da su prvi put sakupili za Aniku 60.000, a drugi put za Olivera 20.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: