- Vesti -

Muhamed Sima Kasim započeo je humanitarnu akciju za Aniku koja se "prelila" i na druge kampove VIDEO

Dvogodišnja Anika Manić je devojčica iz Srbije za koju ste verovatno čuli jer cela zemlja prikuplja sredstva za kupovinu leka koji če joj spasiti život.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

U tu bitku sada su se uključili i državljani Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka i Afrike koji se nalaze u prihvatnim centrima u Somboru, Kikindi, Krnjači i Obrenovcu. Inicijator svega je Muhamed Kasim koga svi u kampu zovu "Sima".

"Sve je počelo kada sam šetao Beogradom i video bilbord na srpskom jeziku, ali sam razumeo da je potrebna pomoć za neko malo dete. Kada sam došao ovde pitao sam zaposlene o čemu se radi i da li bismo mi mogli nekako da pomgnemo. Tako smo napravili ove kutije", rekao je on za TV Prva.

Zaista im je, kako je dodao, stalo da nekako "pomognemo ljudima u ovoj zemlji". Na kutijama se nalazi i prevod na arapskom, jer ne znaju svi engleski jezik.

"Sada svi znaju o čemu se radi i dodatno im objašnjavamo kada pitaju. Svi imamo prijatelje i u drugim kampovima i oni su se uključili", rekao je te dodao da su prvi put sakupili za Aniku 60.000, a drugi put za Olivera 20.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu