Rasti produžen pritvor

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor pevaču Stefanu Ðuriću Rasti i B. L., kod kojih je početkom oktobra, kada su uhapšeni, pronađen skank i kokain.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.12.2020.

12:29

Rasti produžen pritvor
Foto: Printskrin/TV Prva

Pritvor im je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku suda imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Protiv Ðurića i B. L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Istraga je u završnoj fazi i očekuje se da bude okončana nakon što u tužilaštvo stigne DNK veštačenje, a onda sledi odluka o optužnici.

Ðurić se na saslušanju u tužilaštvu nalon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: