Policija dobila 23 ista poziva u roku od 45 minuta: Nisu mogli da veruju šta čuju

Ris Pilot iz engleskog Peterbora drugi put završio je iza rešetaka i to zato što je uzastopno zvao policiju i podrigivao im u slušalicu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

18:37

Policija dobila 23 ista poziva u roku od 45 minuta: Nisu mogli da veruju šta čuju
Foto: Getty Images, Scott Barbour / Staff

Dotični muškarac uhapšen je i prošle godine zbog istog "krivičnog dela", ali pušten je na slobodu zbog dobrog vladanja. Nakon što je osetio slobodu, ponovo je počeo sa neprimerenim telefonskim pozivima, piše "Sky News".

Policija je saopštila kako je 28-godišnjak više od 80 puta zvao policijski broj 999 i podrigivao čim bi policijski službenici odgovorili na poziv.

Jednom prilikom Ris je policiju zvao čak 24 puta u roku od 45 minuta. Ovo je prouzrokovalo blokadu linije za hitne slučajeve zbog čega služba nije mogla da odgovori na prave pozive.

Mladić je uhapšen čak pet puta, a ove godine optužen je za kršenja javnog reda i mira - pilot je tad sve i priznao na sudu, a potom mu je 23. novembra određena zatvorska kazna u trajanju od šest meseci.

"Pojedinci koji na ovaj način zloupotrebljavaju uslugu broja 999 trebalo bi da razmisle kako bi se oni osećali kad bi njima bliskoj osobi bila potrebna hitna pomoć, a ne bi mogli da je dobiju", komentarisao je načelnik policije Majk Brenston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: