Nestao misteriozni monolit iz pustinje: "Ne znamo šta se dogodilo, ni ko ga je uklonio"

Tajanstveni monolit koji je otkriven u zabačenom delu savezne države Juta u SAD-u, sada je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

14:00

Nestao misteriozni monolit iz pustinje:
Ilustracija/Foto: Depositphotos/halina_photo

Naime u Juti su primili "verodostojne izveštaje" o tome da je u petak uveče monolit uklonjen, ali da se ne zna ko ga je uklonio.

Monolit je uklonjen od "nepoznate strane" negde oko petka uveče, saopštio je na Fejsbuku Biro za kontrolu zemlje iz Jute, prenosi Si-En-En.

"Ne istražujemo prekršaje koji uključuju privatno vlasništvo i kojima se bavi kancelarija lokalnog šerifa. Dobili smo izveštaje da je nelegalno instalirana struktura, koju nazivaju \'monolit\', uklonjena", naveli su.

Podsetimo, ova struktura je nađena tokom helikopterske patrole.

Iako su zvaničnici odbili da otkriju lokaciju objekta, iz straha da bi horde znatiželjnika pohrlile prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspeli da pronađu monolit.

Oni su ocenili da liči na avangardni rad Džona Mekrakena, američkog umetnika koji je neko vreme živeo u saveznoj državi Novi Meksiko, a koji je umro 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: