Ekstremna temperatura u Australiji: Šumski požar uništio 650 hektara

Veliki deo Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom, sa temperaturama i preko 40 stepeni.

Život

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

14:08

Ekstremna temperatura u Australiji: Šumski požar uništio 650 hektara
Foto: depositphotos/tomwang

U južnom delu Australije jučerašnji dan je bio vreo, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je u Port Augusti i Kuber Pediju zabeleženo 46 stepeni Celzijusa, preneo je "Gardijan".

U Adelejd Hilsu proglašen je ekstremni rizik od šumskog požara, a juče je severno od Adelejda požar uništio 650 hektara rastinja.

Državna vatrogasna služba savetovala je sve u rizičnim okruzima da sprovedu planove o šumskim požarima i prate situaciju.

U gradu Kuber Pediju, u severnom delu Južne Australije, gde je temperatura danas dostigla 46 Celzijusevih stepeni, oko dve trećine stanovnika živi u podzemnim zemunicama.

U državi Novi Južni Vels temperature su u zapadnim i priobalnim oblastima prešle 40 Celzijusovih stepeni.

I u većem delu Sidneja zabeležena je temperatura od 40 Celzijusovih stepeni, dok je najviša temperatura registrovana na aerodromu - čak 41,7 Celzijusovih stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: