Soros i Džordž Kluni: Mađarske vlasti vide vezu

Glumac Džordž Kluni našao se na udaru medija u Mađarskoj nakon što je optužio Viktora Orbana da "širi mržnju i bes" i da je nosilac "apokaliptične budućnosti".

Život

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

16:31

Soros i Džordž Kluni: Mađarske vlasti vide vezu
Foto: Getty Images, Kevin Winter / Staff

Mađarske vlasti sada kritikuju Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici. Takođe su ga nazvali "imbecilom" i "uljezom koji ne može da nađe Mađarsku na mapi", navodi britanski "Tajms".

Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Sorosa koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.

Reagujući na kritike, Kluni je rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

"Jednom sam sreo i njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu, tako da Orbanova propagandna mašina laže”, rekao je glumac.

Kluni je takođe naveo da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: