Preminuo basista bendova "Čovek bez sluha" i "Vesele osamdesete"

Danas je usled posledica koronavirusa preminuo Mikica Zdravković, osnivač i basista benda Čovek bez sluha.

Život

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

12:27

Preminuo basista bendova
Foto: Andreja Markoviæ

Mikica Zdravković rođen je u Kragujevcu 1974. godine, gde je i proveo ceo svoj život.

Kragujevčani se na društvenim mrežama opraštaju od muzičara, kao i mnoge kolege iz Srbije.

Basista bendova Čovek bez sluha i Vesele osamdesete, dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, muzički promoter i jedan od osnivača Arsenal festa, Mikica Zdravković je svojim delovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu Srbije i regiona.

"Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat… Arsenal će naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čoveku bez koga ne bi ni bilo kragujevačkog festivala", navedeno je na stranici festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: