Zabranjuju uzgoj vizona do februara 2021: Utvrđen soj virusa koji se prenosi na ljude

U Italiji je po naredbi ministra zdravlja Roberta Speranca obustavljen uzgoj vizona i mera će ostati na snazi do februara naredne godine, nakon što su naučnici sugerisali na moguću varijantu virusa kovid 19 koja se razvija među tim životinjama, a može se preneti i na čoveka.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.11.2020.

12:41

Zabranjuju uzgoj vizona do februara 2021: Utvrđen soj virusa koji se prenosi na ljude
Foto: depositphotos/Inna_Astakhova

Prethodnih dana već je sedam zemalja donelo odluku o zabrani rada farmi za uzgoj vizona - Danska, Holandija, Švajcarska, Rusija, Juznoafrička Republika, Farska Ostrva i Sjedinjene Američke Države, piše "Hafington Post".

Do sada je samo u Holandiji i Danskoj utvrđen soj virusa kovid 19 koja je prenosiv sa vizona na ljude.

Broj farmi za uzgoj vizona u Italiji je mali u odnosu na druge zemlje, ali je mera usvojena iz preventivnih razloga.

Istom merom Ministarstvo zdravlja je odredilo da, ukoliko se utvrdi prisustvio virusa na određenoj farmi vizona, uzgajalište mora biti uništeno, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: