"Svi su pevali - Božja ruka je rođena" VIDEO

O životu jednog od najvećih fudbalera u istoriji sporta Dijega Armanda Maradone mogla bi da se napiše knjiga. Umesto toga, Emir Kusturica je snimio film, a sam Maradona je odlučio da u njemu pretoči svoj život u pesmu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

18:45

Foto: gettyimages/Marcos Brindicci /Stringer

"Rodio sam se u faveli, bila je Božja volja to što sam opstao. Željan da uspem u životu sa svakim korakom...", pevao je Maradona.

Osvrnuo se i u pesmi na momenat koji ga je, pored svega ostalog, ucrtao na mapu istorije tako čvrsto da se sa nje nikada neće pomeriti.

"Na terenu sam isfolirao besmrtnu levu ruku, iskusno. Moj san bio je da budem zvezda, puno golova i driblinga... I svi su pevali - Božja ruka je rođena", opisao je gol koji je dao Engleskoj na Svetskom prvenstvu 1986. godine.

Kako je sam objasnio, to je posejalo radost u njegov narod i donelu mu slavu, ali i i breme na leđa, da uvek mora da bude najbolji.

"Suprotstavljao sam se moćnicima, to je jako teško... ako je Isus poklekao, zašto ne bih i ja?", pita se Dijego.

Bez obzira na sve to, ljubav nije smela da bude zanemarena.

"Slava me upoznala sa belom ženom, koja mi je uzela ceo život. To je meč koji jednom nameravam da dobijem", pevao je, uz zvuke orkestra.

Kada ovakvi ljudi više nisu među nama, nema mnogo pametnih reči. Znamo samo da nikada neće biti zaboravljeni.

Tada nam je jasno da su samo promenili adresu - sa ovog sveta, otišli su pravo u legendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: