- Vesti -

Pilot u divljini uočio misteriozni monolit: "Ovo je nešto najčudnije na šta sam ikada naišao"

Tajanstveni monolit otkriven je u zabačenom delu savezne države Juta u SAD-u, a uočili su ga državni službenici dok su na tom području iz helikoptera brojali muflone.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/halina_photo
Ilustracija/Foto: Depositphotos/halina_photo

Kako piše "Gardijan", čini se da je struktura visine od 3 do 3,7 metara zasađena u zemlju. Napravljena je od neke vrste metala, čiji je sjaj u oštrom kontrastu s crvenim stenama koje ga okružuju.

Prve fotografije muflona i monolita objavila je služba koja patrolira autoputevima u Juti, a pilot helikoptera Bret Hačings lokalnim medijima rekao je da je to "najčudnija stvar na koju je naišao tokom svih njegovih godina letenja".

"Predmet je izgledao kao da ga neko tu udenuo, činilo se da je čvrsto zasađen u zemlju, definitivno nije pao s neba! Pretpostavljam da je reč o nekom umetniku novog talasa ili nešto slično, možda je taj neko veliki ljubitelj svemirske odiseje iz 2001. godine", rekao je Hačings.

Monolit čak nalikuje poznatoj sceni iz filma Stenlija Kjubrika iz 1968. godine, u kojoj grupa majmuna nailazi na ogromnu ploču. Nakon što je uočila monolit, posada helikoptera sletela je da ga bolje pogleda. Video snimljen sa zemlje, koji je objavila stanica KLTV, prikazuje kako se članovi posade penju jedni drugima na ramena kako bi došli do vrha monolita.

Inače, američki mufloni, koji pripadaju rodu ovaca, žive u nepristupačnim područjima Jute i opstaju u vrlo teškim klimatskim uslovima. U strahu da bi istraživači amateri mogli da zaglave u divljini dok traže tajanstveni monolit, posada ove letelice nije otkrila njegovu tačnu lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu