Toni Cetinski se oseća kao "svoj na svome" na mreži desnih ekstremista: "Fejsbuk je štala za ovce"

Otkako nema nastupa zbog pandemije koronavirusa, Toni Cetinski (50) slobodno vreme poslednjih meseci uglavnom je trošio na društvenim mrežama, ukazujući na kojekakve teorije zavera. Borio se protiv farmaceutskog lobija i vakcina, a onda se okomio na Fejsbuk, koji njega i njegove istomišljenike cenzuriše, smatra pevač.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

10:10

Toni Cetinski se oseća kao
Foto: Printskrin TV Prva

Najavio je nedavno da će zato da napusti sve društvene mreže preko kojih se dosad oglašavao i komunicirao s pratiteljima te da odlazi na opskurnije alternative kao što su "MeWe" ili "Gab". Na isti je korak pozvao i svoje prijatelje, a u poslednjem istupu bio je još otvoreniji.

"Fejsbuk je štala za ovce. Promet podataka i broj poseta na Gabu su porasli 100 odsto u odnosu na prošli mesec, rast je zaista eksplozivan, međutim, pretpostavljam da je rast što se tiče Hrvatske bio još i veći. Zahvaljujemo Zakerbergu na tome jer bez njegove cenzure to ne bi bilo moguće! Ako vidite da malo šteka, jasno vam je zašto do toga dolazi", napisao je na Fejsbuku pevač. te dodao:

"Ako vam ne želi učitati sliku s mobilnog telefona, probajte s kompjutera. Kao i uvek, zovite ljude da nam se pridruže. Na Gabu se stvarno osećam slobodno".

Inače, Gab, koji spominje Cetinski, je relativno nova društvena mreža poznata po svojoj radikalno desnoj korisničkoj bazi, prenosi 24sata.hr. Svojataju je u pravilu neonacisti, ekstremisti i alt-right desnica, a nove korisnike često povezuje razočaranost mainstream društvenim mrežama te zabrane objavljivanja koje su zaradili zbog nepoćudnih i opasnih stavova.

Pevač je pre desetak dna najavio odlazak sa Fejsbuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: