Lekari pogrešili dijagnozu i zatvorili je na psihijatriju, a ona je sada model FOTO

Britanka Lusi Doson bila je zatvorena na psihijatrijskom odeljenju mesecima zbog pogrešno postavljene dijagnoze, a sada je postala uspešan model.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

18:09

Lekari pogrešili dijagnozu i zatvorili je na psihijatriju, a ona je sada model FOTO
Foto: Depositphotos, IgorVetushko

Dvadesetčetvorogodišnja Lusi živela je normalan studentski život i provodila se sa prijateljima sve dok je jednog dana bolest nije zakovala za bolnički krevet.

Njeni problemi krenuli su pre četiri godine kada su počele da joj se javljaju intenzivne migrene. Postala je depresivna i provodila je vreme u krevetu.

"Prijatelji su mi govorili da mi se potpuno promenio karakter", kazala je Lusi, a prenosi "Miror".

Potom je imala dve manične epizode. Porazbijala je celu sobu, počela je istovremeno da se smeje i da plače i vrištala je kako nikada neće pronaći dečka. Tada su je roditelji odveli u bolnicu, a na putu je Lusi pokušala da iskoči iz auta pa je pocepala zavese u bolničkoj čekaonici.

Na psihijatrijskom odeljenju gde su je odveli, davali su joj koktele antipsihotika, a njeno telo je počelo da se gasi. Lekari su rekli njenim roditeljima da će verovatno da umre.

Lusi se čudom oporavila, ali iz bolnice je izašla u kolicima. Prilikom jednog napada, pala je sa kreveta i opekla se na radijator, toliko jako da je oštetila živac jedne noge.
Ipak hrabra devojka se nije predala, iako hoda uz pomoć štake, uspela je da završi fakultet i u međuvremenu je postala model.

Sada svoje iskustvo o preležanom encefalitisu deli na društvenim mrežama i koristi svaki trenutak kako bi pomogla drugima, prenosi Jutarnji.

"Moj najveći cilj je da se ljudi jednog dana, ako nečiji prijatelj ili član porodice počne da se ponaša čudno, sete jedne devojke s Instagrama koja je pričala o tome. Možda to spomenu lekaru i možda to spasi nečiji život", poručila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: