Prvo selo u Srbiji koje je ostalo bez meštana, a danas mu se vraćaju VIDEO

Selo Repušnica, kod Knjaževca, prvo je u Srbiji koje je pre 20 godina ostalo pusto. Danas se do njega teško dolazi, ali put ipak nije zaboravljen.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

18:10

Prvo selo u Srbiji koje je ostalo bez meštana, a danas mu se vraćaju VIDEO
Foto: Printscreen/TV B92

Među kućama obraslim puzavicama i trnjem, porodica Jovanović polako obnavlja svoju kuću, kako bi imali malu oazu za odmor.

"Kad sam već dobio unuke, onda sam napravio ove brvnare. Pregradio sam reku, imam pečenjaru, ribnjak... Što je najbitnije, ovde ima čistog vazduha i sunca", kaže Nikola Jovanović.

Mada su postavili solarne panele i satelitsku antenu, ipak su sačuvali autentičnost ovog mesta. Kažu se ovde "i tišina čuje", a da samo reka i ptičice remete tu tišinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: