Kolege se opraštaju od glumca: "Kao da je i deo mene otišao sa Mustafom"

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2020.

16:30

Kolege se opraštaju od glumca:
Foto: Printscreen / B92

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je za "Avaz",a povodom smrti Mustafe Nadarevića, da je i deo njega otišao sa njim.

"Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dve godine, ali pre šest meseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobedio bolest. U poslednje vreme, nažalost stanje mu se pogoršalo, preselio je na bolji svet", kazao je Hadžihafizbegović.

Prisetio se i uloga sa Nadarevićem:

"Sa Mustafom sam snimio svoj prvi film pre 40 godina "Otac na službenom putu". Snimali smo "Kod amiđe Idriza", "Lud zbunjen naormalan i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji... Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je deo mene otišao sa njim", kazao je.

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput "Praznik u Sarajevu", "Savršen krug", "Kod amiđe Idriza", zatim u seriji "Lud, zbunjen, normalan", duboko je potrešen vešću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

"Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to "Poslednji skretničar". Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije – rekao je Bašić.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak.

"Svoje najbolje uloge Mustafa je ostvario u BiH, počevši od "Mirisa dunja", Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka",veoma emotivno govori Bašić. Mladi glumac Tarik Džinić koji je u seriji "Lud zbunjen, normalan" glumio Džebru, unuka Mustafi Nadareviću, potrešen je vešću o odlasku glumačkog velikana.

"Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku... Pre nekih sat sam čuo vest o Mustafinoj smrti, to je zaista ogroman gubita", rekao je Džinić.

Istakao je da mu je bila čast glumiti s njim.

Ona je bila životna ljubav Mustafe Nadarevića

"U ovom trenutku mogu samo reći da sam srećan jer sam imao čast da glumim pored takvog velikana, a i srećan sam što sam ga upoznao kao čoveka", rekao je Džinić za "Avaz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: