Autor knjige tvrdi da će se princ Čarls razvesti od Kamile

Veza, a potom i brak britanskog prestolonaslednika, 71-godišnjeg princa Čarlsa, i dve godine starije supruge Kamile, od samog početka praćena je raznim skandalima.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.11.2020.

13:55

Autor knjige tvrdi da će se princ Čarls razvesti od Kamile
Foto: Getty Images, WPA Pool / Pool

Iako je od Čarlsove prevare, koja je ujedno označila i kraj njegovog braka s tragično preminulom princezom Dajanom, prošlo već 25 godina, mnogi obožavatelji princeze iz naroda još nisu oprostili tu prevaru, kako njemu, tako ni nekadašnjoj ljubavnici Kamili.

Upravo zbog toga, autor Robert Lejsi u knjizi "Battle of Brothers" navodi kako bi Čarlsovo krunisanje, koje se predviđa za iduću godinu, moglo ujedno značiti i kraj njegovog braka s vojvotkinjom od Kornvola.

Naime, kako je pojašnjeno u spomenutoj knjizi, mnogi Britanci nikako ne mogu da se pomire s činjenicom da bi u skorijoj budućnosti za kraljicu trebalo da imaju upravo 73-godišnju vojvotkinju.
Foto: GettyImages, Chris Jackson / Staff
Iako je mnogi i dalje okrivljuju za kraj braka nekadašnjeg kraljevskog para, prema Lejsiju, Kamilu najviše kritikuju jer je u porodicu ušla u najgorem mogućem trenutku po tada mlade prinčeve Vilijama i Harija - kada im je iznenada tragično preminula majka.

Zbog toga, u javnosti je doživljavaju kao onu koja je dodatno narušila njihovo mentalno zdravlje, a samim tim, ne žele da je vide kao onu koja će biti na čelu države. Zbog svega navedenog, autor knjige koja je uzdrmala dvor, ali i javnost, ne isključuje mogućnost da bi Čarls pre krunisanja mogao da se razvede kako bi udovoljio javnosti i preuzeo krunu kao kralj koji uživa simpatije svog naroda.

Iako zvanične potvrde za ove tvrdnje nema, zgodno je spomenuti i kako se već u nekoliko navrata pisalo o razvodu ovog kraljevskog para, a "šuškanja" o njemu sve su učestalija otkako se približava dan krunisanja, koje je, prema poslednjim pisanjima, predviđeno za šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: