Pronađen mrtav delfin na plaži u Igalu FOTO

Na plaži u Igalu meštani su pronašli uginulog delfina, a prema saopštenju Instituta za biologiju mora u Kotoru, to je najverovatnije mlađa jedinka kljunastog delfina.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.09.2020.

13:21

Pronađen mrtav delfin na plaži u Igalu FOTO
Foto: depositphotos/IrynaGur

U pitanju je najpoznatija i najčešće viđena vrsta, a kako se navodi, uzrok smrti nije poznat, ali može biti da je povezan sa nevremenom koje je trajalo prethodnih nekoliko dana u toj oblasti.

"Igalo je na udaru juga, pa je to razlog više što je jedinka na tom mestu dospela do kopna. Moguće je i da je jedinka uginula na otvorenom moru i da je more samo izbacilo na to mesto u zalivu", kažu iz Instituta.

Uzrok smrti, kako navode, može biti i neko oboljenje, ili da se mladi delfin prethodno prethodno zapetljao u mrežu ili je imao neku drugu vrstu povrede, a moguće je da se kao mlađa jednka, jednostavno nije dovoljno spretno odbranio od nevremena koje je zadesilo Crnu Goru i region ovih dana.

Iz Instituta navode, kako je preneo i portal Radio-televizije Crne Gore, da su delfini stalni stanovnici Jadrana, i da su brojni, kako u zalivu, tako i na otvorenom.

https://www.rthn.me/uginuli-delfin-na-plazi-u-igalu/

Posted by Radio - televizija Herceg Novi on Понедељак, 28. септембар 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: