Kim Kardašijan osudila "agresiju Azerbejdžana": "Vesti obmanjuju, to nisu 'sukobi'"

Zvezda rijaliti programa i preduzetnica Kim Kardašijan iskoristila je svoje društvene medije kako bi edukovala milione svojih pratilaca o tekućim neprijateljstvima između oružanih snaga Nagorno-Karabaha i Azerbejdžana.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

09:16

Kim Kardašijan osudila
Foto: GettyImages, Alex Wong / Staff

"Jermeni u Arcahu su napadnuti. Molimo se za hrabre muškarce i žene koji rizikuju svoje živote da bi zaštitili Arcah i Jermeniju. Vesti obmanjuju, to nisu 'sukobi'", tvitovala je Kim Kardašijan.

Dodala je da je Jermenija žrtva "ničim izazvanih napada Azerbejdžana" i "predvidive kampanje dezinformacijama".

"Azerbejdžan blokira društvene medije, osim za ratnu propagandu", naglasila je ona. Kim Kardašijan je pozvala svoje pratioce da navedu Belu kuću i Kongres da osude azerbejdžanski napad na Nagorno Karabah i podelila link koji vodi ka peticiji za "osudu agresije Azerbejdžana".

"Potrebni su nam međunarodni posmatrači koji će istražiti i pozvati na međunarodne političke i diplomatske mere kako bi sprečili nepotrebnu eskalaciju i tragediju", primetila je ona.

"Pozovite Baku da prestane sa upotrebom sile, prekine svu američku vojnu pomoć Azerbejdžanu koja se koristi protiv Jermena i upozorite Tursku da prestane da šalje oružje i borce u Baku", rekla je u odvojenom tvitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: