Čuveni prirodnjak ima 94 godine i otvorio je nalog na Instagramu: "Svet je u nevolji"

Poznati svetski prirodnjak ser Dejvid Atenborou (94) pridružio se Instagramu u pokušaju da podeli, kako je istakao, svoje stavove o zaštiti životne sredine sa većom publikom.

Život

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

10:56

Čuveni prirodnjak ima 94 godine i otvorio je nalog na Instagramu:
Foto: Getty/WPA Pool / Pool

Legendarni prirodnjak i voditelj podelio je svoju prvu objavu u četvrtak. U kratkom video-zapisu, 94-godišnjak je spasavanje planete opisao kao "komunikacijski izazov".

"Pojavljujem se na radiju i televiziji u poslednjih 60 godina, ali ovo mi je prvi put na Instagramu", rekao je Atenborou i dodao:

"Istražujem ovaj novi način komunikacije, jer, kao što svi znamo, svet je u nevolji. Kontinenti gore, lednici se tope, koralni grebeni umiru, riba nestaje iz naših okeana . lista se nastavlja i nastavlja", poručio je.
Ali, kako je dodao, mi ne znamo šta da radimo s tim, te je naveo da će tokom narednih nekoliko nedelja na svom nalogu deliti video-zapise kako bi objasnio ključne ekološke probleme i kako možemo da ih prevaziđemo.

"Pridružite mi se, ili kako smo govorili u onim prvim danima radija, budite sa nama", zaključio je.

Atenborou je već prikupio 2,7 miliona pratilaca, od kojih su mnogi poznata lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: