"Kontinuirani rast temperature ima razne scenarije" VIDEO

Mi očekujemo da nam jesen stigne sutra po podne, dok meteorolozi kažu da je jesen, već sa nama, od 1. septembra, kao i svake godine.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

11:36

Meteorolog Branko Sparavalo objasnio je ovog jutra zbog čega njegove kolege tvrde tako i otkrio kakve nas vremenske prilike očekuju u narednom periodu.

"Od sutra i ovde stiže jesen, i kiše, tako da na crnogorskom primorju treba očekivati kišovito vreme narednih sedam dana, isto kao i u Srbiji", kaže Sparavalo, koji se trenutno nalazi u Crnoj Gori.

"Leto se na primorju završava danas", naveo je.

Septembar je dosta topliji od proseka, početkom oktobra očekujemo nešto lepše vreme i neku vrstu miholjskog leta, a ovaj novembar bi trebalo da bude dosta kišovitiji.

Kako tvrde u SAD, ova godina bi trebalo da bude treća najtoplija.

"Skoro svaka godina bude bar u deset najtoplijih, ne verujem da će biti najtoplija kod nas ali u deset najtoplijih će ući", kaže Sparavalo.

Kontinuirani rast temperature ima razne scenarije, u svakom slučaju otopljenje je definitivno, a kako kaže, na nama je da se prilagođavamo u narednim decenijama.

Pogledajte video-materijal:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: