Preminuo glumac Čedvik Bozeman: "Wakanda forever"

Holivudski glumac Čedvik Bozeman (Chadwick Boseman), najpoznatiji po ulozi Marvelovog Crnog pantera, u istoimenom filmu, preminuo je u 43. godini.

Život

Izvor: B92

Subota, 29.08.2020.

08:30

Preminuo glumac Čedvik Bozeman:
Ilustracija/Foto: Getty/Rich Fury / Staff

Kako prenose strani mediji, glumac je umro nakon bitke sa rakom debelog creva. Vest o smrti ovog glumca potvrđena saopštenjem, koje je kasno sinoć objavljeno na društvenim mrežama.

"Sa neizmernom tugom potvrđujemo da je Čedvik Bozeman preminuo", navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je glumac umro u svojoj kući, okružen porodicom.

"Porodica se zahvaljuje svima na ljubavi i molitvama i moli da nastavite da poštujete njihovu privatnost i tokom ovog teškog vremena", dodaje se u saopštenju.
Foto: Getty/Matt Winkelmeyer / Staff
Kako se dodaje, njemu je 2016. godine dijagnostikovan rak debelog creva. Poslednje četiri godine glumac se borio sa ovom opakom bolešću, a uporedo sa tim je radio i snimao filmove.

Osim u filmu "Crni panter", glumio je i u filmovima "Avengers: Endgame", " Avengers: Infiniti War", "Marshall", "Gods of Egypt", "21 Bridges"... Rođen je 1976. godine i odrastao u Južnoj Karolini, studirao je na Univerzitetu Hauard, gde je i diplomirao režiju. Njegova karijera započela je manjim TV ulogama, a uloge Džekija Robinsona (2013.) i Džejmsa Brauna u filmu "Get On Up" (2014.) lansirali su ga među među "zvezde". Slavne ličnosti opraštaju se na društvenim mrežama od ovog glumca. Među njima su Rajan Renolds, Hale Beri, Dženifer Garner, Keri Vašington...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: